24 Eylül 2009 Perşembe

REÇELLER


ÇİLEK REÇELİ

Malzemeler

-1 kg Çilek
-1 kg şeker
-yarım limon suyu
-1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı
-Çilekler sap kısımlarından ,ayrılarak bol suda iyice yıkanarak süzülür
-Daha sonra reçeli yapacağımız tencerinin içersine konur,üzerine şeker ilave edilerk 1 gece kendi suyunu salması için beklenir.
-Ertesi gün reçelimizi kaynatmaya başlarız bir iki taşım kaynattıkatan sonra ,içersinden bir süzgeç yardımıyla çileklerimizi çıkartır ve ve kalan suyu yaklaşık 45 dakikaka kaynatmaya devam ederiz.
-Kaynayan çilek reçelimizin içersine çileklerimizi ilave edip yarım limon suyu ile kestiririz.Bu işlemden sonra reçelimizi ocaktan alır vanilyamızı ilave ederiz.
Soğuduktan sonra kavanozumuza alır ve ağzını sıkıca kapatarak güneş almayan bir yerde kış için hazırlarız.
Bu çilek reçeli tarifi kayınvalidemin ve inanılmaz bir lezzet.
AFİYET OLSUN...

KARIŞIK MEYVA MARMELA
TI

Malzemeler
-1 kg Mürdüm Eriği
-1 kg Santa Maria Armut
-1 kg kırmızı Elma
-1 adet büyük boy Ayva
-5 bardak şeker
-yarım limon suyu

Yapılışı
- Mürdüm eriğinin çekirdekleri ortadan ikiye ayrılma suretiyle ayıklanır.Elma,ayva ve armut kabukları soyularak ,çekirdekleri çıkartılır ve tüm meyvalar bir tencereye alınır.Üzerine bir çay bardağı su ile tüm meyveler haşlanır.
-Haşlamış olduğumuz meyveler,blendırdan geçirilerek tekrar ocağa alınır.Kaynamaya başlamasınadan itibaren şeker ialave edilir ve yaklaşık 1 -1,5 saat kaynatılır.
-Yavaş yavaş sulu halini kaybetmeye başlamasından marmelatımızın hazır olduğunu anlayabiliyoruz.İçersine limon suyu ilave edilerek ocakatan alınır.
-Soğuduktan sonra kavanozlara alınarak,kahvaltılarda,böreklerde yada tartlarda kullanabiliriz.

İNCİR REÇELİ

Tüm reçel maceramın çıkış noktası.Sevgili arkadaşım Meltem'in nefis incir reçelini görünce dayanamayarak hemen yapmaya koyuldum ve bu görmüş olduğunuz reçel 3.kez yaptığım reçelim.Bir yiyenin bir kez daha istediği için bir kg incir le yola çıktığım fakat 3 kez bir kilo incirle pişirdiğim enfes reçel.
Tarifi bu linkten alabilirsiniz.http://www.meltemmutfakta.com/category/recel-marmelat-tariflerim/page/2/
Bende bu tarifi hiç değiştirmeden uyguladım.Sonuç çok başarılı.Teşekkürler Meltem'cim :)

ŞEFTALİ REÇELİ


Bu yıl şeftaliler bir tuhaf farkettinizmi?Şeftalilerin üzerinde kocaman izler var.Sanki dikiş izi gibi.Tabi şeftalilerin durumunun böyle olması sebebi ile şeftali bulmam çok zor oldu.Ama tüm pazarı dolaştıktan sonra reçel yapımına uygun bir şeyler buldum.

Malzemeler
-2 kg şeftali
- 1,5 kg şeker
-yarım limon suyu

Yapılışı
-Şeftalilerin kabukları soyulur ve çekirdeklerinden çıkartılır.
-Daha sonra reçeli yapacağımız tencerinin içersine konur,üzerine şeker ilave edilerk 1 gece kendi suyunu salması için beklenir.
-Ertesi gün reçelimizi kaynatmaya başlarız bir iki taşım kaynattıkatan sonra ,içersinden bir şeftalilerimizi çıkartır ve ve kalan suyu yaklaşık 45 dakikaka kaynatmaya devam ederiz.
-Kaynayan şeftali reçelimizin içersine şeftalilerimizi ilave edip yarım limon suyu ile kestiririz.Bu işlemden sonra reçelimizi ocaktan alırız.
Soğumadan kavanozlarımıza doldururuz.Soğuduktan sonrada kavanozlarımızın kapağını kapatır ve güneş ışığı almayan bir yerde saklarız.

2 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Hepsini çok severim özellikle çilek ,eline sağlık tatlım.Geçmiş bayramın kutlu olsun.

meltemmutfakta dedi ki...

Canım arkadaşım,ellerine sağlık bu reçeller harika görünüyor:)
Ellerin dert görmesin bayıldım canımın içi:)
Sunum ve fotoğralar muhteşem.Reçelinin beğenilmesine çok mutlu oldum...
Eeee keramet yapanda bence sen bu kadar lezzetli yaparsan 3 kez yapmak zorunda kalırsın tabiii:))Burcu yaparda beğenilmezmi???
O marmelata bayıldım tarif ve görünüş harika denemek isediğim tarifler arasına aldım bile:)
Sağlık ve afiyetle yemeniz dileğiyle...
kucak dolusu sevgiler:)
www.meltemmutfakta.com