14 Mayıs 2009 Perşembe

BİR KURABİYE MASALI



Geçtiğimiz hafta şu süslü püslü butik kurabiyelerden yapmaya karar verdim.Aslında bayağıdır aklımda ama bir türlü nasıl olucak diye cesaret edemedim ve günlerce şeker hamurunu kutusundan çıkaramadım.Buzdolabının üzerine koydum ve gelip gidip bakıyorum.Bir akşam saat 23.00 civarında tüm cesaretimi topladım ve kurabiyeleri hazırlamaya başladım.

Kurabiyeler muhteşem,tadı inanılmaz.Yine blogcu arkadaşlarımın tarifi.(bir daha ki tarifi yazarken,yanına kim olduğunu mutlaka yazacağım,çünkü hep unutuyorum )Birde iki katına çıkmasaydı da ben de onları daha minik boyutlarda kaplasaydım.Bunlar iki kişilik.İki kişi doyabilir rahatlıkla.Üstünde de yarım kilo şeker hamuru var :))Bol kalorili ,mis gibi zencefilli.

KURABİYE CANAVARI

MALZEMELER

-200 gr tereyağı
-1.5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı un
-1 yumurta
-4 yemek kaşığı süt
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1/4 tatlı kaşığı tuz
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı toz zencefil
-2 çay kaşığı tarçın
-1 tutam muskat
-1/2 limon kabuğu
-1 adet dövülmüş karanfil

YAPILIŞI

-Oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekeri iyice yoğrulur.
-Yumurta,vanilya ve sütü ekleyip yoğurmaya devam edelir.
-Elediğimiz un,kabartma tozu,tuz karışımını ilave edelim.Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım
- Geriye kalan tüm malzemeleri ilave edelim.
-1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
-Dolaptan çıkardığımız hamuru 1 cm kalınlığında açalım ve istediğimiz kalıplarla istediğimiz şekilde keselim.
-Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde 20 dakika 170 derecede pişirelim.
Üzerini şeker hamuru ile süsleyebiliriz.Kahve ile çok güzel.
Buzdolabında 1 hafta kadar saklayabiliyoruz.
Afiyet olsun....