16 Nisan 2009 Perşembe
PAZAR KAHVALTISI
Pazar sabahı yapılan kahvaltılar bizim için oldukça önemlidir.Tüm hafta çalışıp biraraya geldiğimiz,sohbet ettiğimiz,haftanın kritiğini yaptığımız en önemli anlardan.Pazar sabahları uyandığımızda koşarak mutfağa gider ve kahvaltı hazırlamaya başlarız.Ne yesek acaba,şunu da yapsak,simit alsak,sucuklu yumurta,menemen,sosis aklınıza gelebilecek her şey ve yaklaşık iki saat süren bir kahvaltı brunch tarzı bir şeydir.Tüm hafta yapılamayan kahvaltının da acısını çıkartmaktır aslında amacımız.Artık evde olmam sebebi ile pazar sabahı brunclarını köy kahvaltısı faslına çevirdik.Tabi benimde katkılarımla... sizlerlede bir pazar sabahı köy kahvaltımızı paylaşmak istiyorum :))
SU BÖREĞi
Hamur için,
-4 adet yumurta
-2 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un,yaklaşık 4 bardak,biraz fazlada olabilir
-1 bardak su
İç Malzemeleri
-350 gr beyaz peynir
-1/2 maydanoz
-250 gr tereyağ
Bu arada bu benim ilk su böreği denememdi :)
Yapılışı
Unumuzu bir kabın içersine alıyoruz üzerine dört adet yumurta kırarak başlıyoruz yoğurmaya.Su da koyuyoruz gerekli yerlerde,zaten siz onu yoğururken anlıyorsunuz.Bir nevi hissi kalben vuk-u :)
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamurumuz oluyor.Sonra hamurumuzu sekiz eşit parçaya ayırıyoruz ve açmaya başlıyoruz.Ben yufkalarımı tepsi büyüklüğünde açtım.İnanamadım ama süper oldular.Bu arada açarken mutlaka unlamamız gerekiyor,yoksa oklavaya yapışır söylemedi demeyin.Hatta açtığınız masayı unlamak daha iyi bir sonuç veriyor.
Açmış olduğumuz hamuralardan bir tanesini haşlamadan ayırıyoruz.Kullanacağımız tepsimizi yağlayarak hamurumuzu,tepsiye yerleştiriyoruz.Bu arada yağımızı eritiyoruz ve ılınmasını bekliyoruz.
Açıp hamurlarımızı bitirdikten sonra evdeki en büyük tenceremizi alıyoruz ve yaklaşık dört litre kadar su,biraz tuz ve sıvıyağ(makarna suyu gibi ) kaynatıyoruz.
Kaynayan tenceremizin en yakınlarına dört litre kadar da soğuk suyu bir kabın içersine koyuyoruz.Kaynayan suyun içersine açmış oldumuz yufkalarımızın sadece bir tanesini koyarak yaklaşık 20 saniye kadar haşlıyoruz.(Ben içimden yirmiye kadar sayıyorum).Sonra soğuk su dolu olan kabımızın içersine atıyoruz.Çok fazla bekletmeden suyunu süzüp,kağıt havluyla fazla suyuda alıyoruz.
Tepsiye serdiğimiz hamurumuzun üzerini yağlıyoruz ve haşlayıp soğuttuğumuz yufkamızı seriyoruz,4 tane yufkamızıda aynı işlemleri tekrarlıyoruz.Ortasınaı hazırladığımız peynirli içimizi ilave ediyoruz.Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrar ediyoruz.Sonra böreğimizin üzerini yağlıyoruz ve 175 derecede ısıttığız fırında yaklaşık 4o dakika ,yani üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız tepsimizi 10 dakika kadar soğuttuktan sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Sakın bu kadar zor göründüğüne bakmayın ortalama bir saat içinde tabi pişme süresi hariç hazırlanabiliyor.Yada akşamdan hazırlayıp buzdolabına da koyabilirsiniz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Hayırlı olsun blogun canım.
Aramıza hoşgeldin.
Eski catering sektörü yöneticisi yeni blogcu olarak şimdiden iki ortak noktamız var bile :)
Blogunun hep güzellikler yaşatması dileğiyle.
Müge
Çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Site tasarımı çok şeker olmuş,pazar kahvaltısı özellikle süper yeni tarifler odlukça çok daha güzelleşecek.Umarım çok daha iyi çok daha tıklanan bir site haline gelir.
Ufak minik kız kardeşin=D
Tşekkür ederim,ufak minik kızkardeşim :))
Yorum Gönder