29 Mayıs 2009 Cuma
KAYIP BALIK NEMO PASTASI
Herkese Selam,
Karşınızda Bengü'nün doğumgünü pastası.Bengü arkadaşım Pelinin iki yaşına girmek üzere olan kızı.Bizim eve geldiğinde buzdolabının üzerindeki kırmızı balık magneti görüp çok beğendi. Bende balıklı pasta yapmaya karar verdim ve ortaya nemo'lu bu pasta çıktı.
Kırmızı Balık Şarkısı
Kırmızı balık gölde kıvrıla kıvrıla yüzüyor
Balıkçı seni tutacak
Sepetine atacak
Kırmızı balık kaç kaç
Bu şarkıya böyle bir konsept :))
ÖNEMLİ NOTLAR
Krakterlerimizi yapanlar
-Kayıp balık nemo - Neşecan
-Nemonun arkadaşı unutkan Dory -kardeşim Elif
-Ahtopat -Bendeniz
-Kaplumbağa ve Deniz atı _Hande (Görümcem )
Pastanın üzerindeki diğer şeker hamuru tasarımımız Neşeye ve bana ait :))
PANDİSPANYANIN TARİFİ
Pandispanyanın hamurunu Canım arkadaşım Meltemin tarifini kullanarak hazırladım.meltemmutfakta.com
-7 ADET YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA)
-1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-1 PAKET ÇİĞ KREMA
-250 GR BİTTER ÇİKOLATA
-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
-1 PAKET VANİLYA
-1 PAKET KABARTMA TOZU
-1 SU BARDAĞI UN
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.Bitter çikolatamızı ince ince kıyalım ve bainmari usulunde eritelim.
Yumurta,şeker ve vanilyayı beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
Karışımımız hazır olduğunda eritiğimiz çikolata ve kremayı ilave edelim.
İyice karıştığından emin olduğumuzda,un,kabartma tozu,kakaoyu ekleyip karıştıralım.
Sonra karışımımızı kalıba koyalım ve 50 dakika pişirelim.
SÜTLÜ ÇİKOLATA LI KREMA
MALZEMELER
-2OO GR BİTTER ÇİKOLATA
-200 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA
-200 GR ÇİĞ KREMA
-200 GR TEREYAĞI
YAPILIŞ
-Kremamızı kısık ateşte kaynatalım.Bitter çikolatayı ince ince kıyarak bir kaba alalım.Sütlü çikolatayıda ince ince kıyarak ayrı bir kaba alalım
-Kaynamak üzere olan kremayı ateşten alalım,bitter çikolatanın üzerine döküp karıştıralım.Çikolata tamamen eriyecek.Sonra üzerine sütlü çikolatayıda ilave edelim .Oda ısında soğumaya bırakalım.
-Oda ısısındaki tereyağını mikserle çırpalım.Dokusu hafif yumuşayınca çikolata karışımmızı ekleyelim ve biraz daha karıştıralım.İçinde bulunduğumuz mevsime göre hemen kullanabilir yada buzdolabındada bekletebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Bu pastaya yorum yazılmazmııı??? Ne şanslıyım ilk yorumda benden gidecek:)
Burcu'cum bu sanat eseri olmuş arkadaşımmmm.Hepinizin ellerine sağlık.İnan çok beğendim.Her yaptığında daha güzel pastalar çıkarıyorsun.Seni tebrik ediyorum.
Pandispanya tarifimden umarım memnun kalmışsındır.Nezaketin için ayrıca çok teşekkür ederim.Hem tarifimi denemiş hemde link vermişsin.
Minik Bengü bu pastaya bayılacak eminimmm!!!
Minik Prensesin Doğum gününü kutluyorum.Ailesi ve sevdikleri ile geçireceği nice mutlu,sağlıklı,başarılı,şanslı yaşlar diliyorum.
Sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
Meltemcim çok teşekkür ederim canım.Seninde desteğin inanılmaz büyük.cesaretlendiren sen oldun bunu bir kez daha söylemek istiyorum.desteğin ve yardımların için sonsuz teşekkürler.
imece usulü süper bir pasta olmuş elinize sağlık
ablaa çok şeker yapmışız yahuuu hehee elimize sağlık..
Doli'ci Elif.:D
HARİKA BİR PASTA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK..GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN DİLEĞİYLE SEVGİLER...
Burcucum çok muhteşem bir pasta olmuş ellerine sağlık canım.İçinde var olan sanatçılığı öne çıkarabilmek için bir tek beceri yetmiyor değilmi manevi destekte şeker tadında oluyor meltemede teşekkürler o çok güzel bir arkadaş gerçektende.Küçük kızımızında doğum gününü kutlarım eli değen herkesin ellerine sağlık buradan çokk güzel gözüküyor.sevgiler..
Tek kelime ile bir sanat doğrusu.Tebrik ederim.sevgiler.(oğlum çooook beğendi)
Burcu'cum güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Seninde bu harika çalışmalarının devamı gelecek gibi hisediyorum.Sesin çıkmadığına göre hummalı çalışmalar içindesin sanki...
Burdan İnciye'de çok tşekkür etmek istiyorum.Bıraktığı yorumda çok güzel şeyler yazmış.Gönlü güzel İnci'cim,bende senin için aynı şeyleri düşünüyorum.Sende çok nazik ve güzel kalplisin.
sevgiyle kalın,
www.meltemmutfakta.com
Yorum Gönder