5 Mayıs 2009 Salı
PÜRELİ ROSTO
Geçtiğimiz haftalarda bir pazar günü öylece oturuyoruz.Tabi sabah kahvaltısını brunch gibi yaptığımız için,pek karnımız acıkmıyor.Ama her zamanki gibi eşimin midesi kazınmaya ve dolabın etrafında üç tur atmaya başlayınca baktım olmuyor.Bende başladım dolabın önünde dolaşmaya ve difrizde olan rostoları bulunca hemen yapmaya karar verdim.Sunumu çok şık,lezzetide ayrıca muhteşem...
PÜRELİ ROSTO
MALZEMELER
-8 PARÇA ROSTO (Bonfileden dilimleniyor )
-2 ADET KURU SOĞAN
-1 ADET HAVUÇ
-1 ÇORBA KAŞIĞI TANE KARABİBER
-3-4 ADET DEFNE YAPRAĞI
-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
-1 TATLI KAŞIĞI KİMYON
-2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
-5-6 DİŞ SARIMSAK
-1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
-1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
-3 BARDAK SU
YAPILIŞI
Ben rostonun uzun süre piştiğini bildiğim için düdüklü tencerede yaptım ve hakikaten yumuşacık ve süper oldu.Tenceremize sıvıyağımızı koyarak içine etlerimizi koyalım..Etlerin her iki tarafı kızarana ve suyunu salıp çekene kadar kızartalım.İçersine salçamızı ilave ederek kavuralım.Etler konusunda panik yapmayın,hiçbirşey olmuyor.Sonra içersine 4'e bölmüş olduğumuz soğanları,diş diş sarımsakları ve iri iri doğradığımız havuçları koyalım.3 bardak su ilave edelim.Kimyon,tuz,tane karabiber ve defne yapraklarını ilave ederek düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.Piştikten ve düdüklü tencere sakinleştikten sonra kapağını açıyoruz.Etlermizi servis kabımıza alıyoruz.İçersinde kalan et suyumuzu tel bir süzgeçten geçirerek 10 dakika kadar kaynatıyoruz.Sonra servis tabağına aldığımız rostonun üzerine gezdiriyoruz.
Hımmmmm lokum gibi olmuş...
PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
-5-6 ADET PATATES
-1 BARDAK SÜT
-3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
-3 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
Patateslerimizi soyarak,dilimliyoruz.Dilimleme şekli hiç önemli değil.Çünkü püre olucaklar. Soyup doğradığımız zaman patatesler hem çabuk pişiyor,hemde daha iyi ezilerek pürüzsüz bir kıvam alıyorlar..Haşlanmaları için bir tencereye alıyoruz.Haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz ve patateslerimizi bir güzel eziyoruz.Ezerken tereyağını ve sütü de ilave ediyoruz.Pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Müthiş ikili çok yakıştrdığım iki lezzet...Bayılıyorum şimdi bu satte inan canım istedi.ellerine emeğine sağık...
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
ellerine sağlık nefis görünüyor
sevgilerimle,
Ellerine sağlık canım yemeklerini hep inceliyorum gerçekten hepsi çok nefiss duruyor.Sevgiler canım
Rostoya bayılırım.Ellerine sağlık arkadaşım.Bu arada güzel ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim.Sevgilerimi yolluyorum.
Enfes görünüyor.Eline sağlık.
Herkesin gözlerine afiyet olsun :))
bloğunuz hayırlı olsun güzel yorumunuz için teşekkürler hazırladığınız herşey çok güzel ve özenli ellerinize sağlık sevgiler
Burcu'cum güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
Merhaba Burcu adınıda öğrendim güzelim..
Ne tesadüfki bende dün rosto yaptım aynen anlattığın gibi..Nedense etindende farkeder rostoyu pişirmek...Bizim kurban epey sertti budun birini epeydir bekletmiştim..Dün yaptım düdüklüde pişirdim bende..Yalnız sebzesiz sade kızartıp haşladım..Eşim kızarmış sevincede iyice kurutup hafifçe tekrar kızarttım..Yanındada birkaç çeşidimiz vardı garnitüre gerek görmedim..
Senin ellerine sağlık nefis bir sunum olmuş canım...Özellikle misafire ana yemek niyetine...Mağdur gör ben hep böyle uzun yazarım severim paylaşmayı...Afiyetler ballar olsun sevgilerimle..
Yorum Gönder