24 Haziran 2009 Çarşamba
ERİKLİ EKŞİLİ PİLAV
Merhaba,Bu hafta pilav haftası yaptım.Ama yaptığım pilavların resmini çekmeyi unuttum.Hepsini bir güzel midemize indirdiğimiz için pek bir şey kalmadı.
Bu tarifle ''Pilavlar Yarışıyor'' yarışmasına katıldım aslına bakarsanız.Bunlarda çektiğm fotolar.Yarışmaya katılıp katılmayacağım henüz belli değil ama ben önce sizinle paylaşmaya karar verdim :))
İlkönce sizlerin beğenisine bir sunayım.Tadı ekşili ve inanılmaz lezzetli,denemenizi öneririm.
ERİKLİ EKŞİLİ PİLAV
MALZEMELER
- 2,5 Su Bardağı Pirinç
- 150 gr tereyağı
- 100 gr kuru erik
- 100 gr kuru vişne
- 50 gr şam fıstığı
- 1/2 kg Kuzu Eti
- 150 gr Taze Asma Yaprağı
- 1 Çay kaşığı Tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 1/2 çay kaşığı karabiber,tuz
- 4 bardak Etsuyu
YAPILIŞI
Tenceremizin içersine tereyağımızı koyarak eritiyoruz.Daha sonra içersine şam fıstıklarımızı ilave ederek kavuruyoruz.Tüm baharatlarıfıstıklarımız kavrulduktan sonra ilave eip,pirincimizi ekliyoruz.Pirinç kavrulduktan sonra kuru erik,vişne ve pilavımızın suyunu veriyoruz.Kısık ateşte 20 -25 dakika pişiriyoruz.Kavurmalık doğranmış kuzu etimizi kendi yağında kavuruyoruz.Pilavımız ve etimiz piştikten sonra taze asma yaprakları içersinde servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
GÖRÜNTSÜ BİLE YETER. ŞİMDİ ŞURACIKTA OLSAYDI DA YESEYDİK. YİYENLERE AFİYET OLSUN. ELLERİN DERT GÖRMESİN.
Canım çok lezzetli görünüyor.Burcu yaparda güzl olmazmı???
Bu tarifi seçmezlerse bence onlar üzülmeliler böyle bir lezzetten mahrum kalacaklar maalesef:)
Bol şans diliyorum arkadaşım.Benceeee Birinci belli ikinci kim?
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
BAKİLER SEVGILER ADINA NİCE DILEKLER VARDIR,
ÖLÜMÜ BILE AYIRIR SAYMAYAN GONULLER VARDIR.
MESAFELER ARAYA SET CEKMISSE NE CIKAR, DUALARDAN BIRLESEN GONULLER VARDIR.
Hayırlı kandiller canım.
Pilavın adı bile güzel deneyeceğim eline sağlık.
Yorum Gönder