22 Mayıs 2009 Cuma

SPIDERMAN PASTASI








Herkese Selam....farkındayım ara verdim ama pasta ve kurabiye işine kendimi vermiş durumdayım.Karşı komşumun oğlu,kreşe gidiyor ve bu seneki doğumgününü orada kutladık.Tabi pastasını ve kurabiyelerini yapma işide bize düştü.
İlk önce Eminönüne gittik.gerekli ekipmanları alalım,malzemeler ellimizin altında bulunsun diye.Bütün gün Eminönünde dolaş dolaş.Herkesin bildiği gibi Fermo ve Nüans var.Evet her malzeme mevcut ama pahallılar.Anadolu yakasında da Beysa var ,hemen hemen aynı,arkadaşlar bilgilerinize.Bu arada malzeme kalitesi Beysa, için söylüyorum hakikaten çok iyi.Tüm ithal ürünler mevcut, Eminönüne gitmeye değmez.Tabi ben Eminönünden almıştım bile..
Neyse Demir'in isteği üzerine pastamızı spiderman'li yapmaya karar verdik.Öncelikle süslemelerinden çok , içinin nasıl olması gerektiği ile ilgili bir çok araştırma yaptım.Tüm blogcu arkadaşlarımız çok güzel pastalar ve butik kurabiyeler yapmışlar ama tarifleri pek paylaşmamışlar.Meltem arkadaşımın kurabiye tarifini ve Pastacı Burcunun da pandispanya tarifi ve kremasıyla çok güzel kuarabiyeler ve pandispanyalar hazırladım,öncellikle onlara çok teşekkür ederim :))

Öncelikle pandispanyamı hazırlayarak işe başladım.Bugüne kadar evde pasta yaptım ama,sürekli pastabanlarla işimi hallettim.İnsanın kendi pandispanyasını hazırlaması kadar güzel bir şey yokmuş bu arada.Fırın başında geçirdiğin 40 dakika hakikaten heycan dolu.Acaba çökücekmi?Kabaracakmı?Ya üzeri patlarsa vs vs...Tabi hiç bir şey olmadan ilk pandispanyam kollarımın arasındaydı çok güzel ve kakaolu :))Ama gözüme biraz az geldi ve hemen ikincisini yapmaya koyuldum.İkincisi dahada güzeldi,Daha yumuşak ve iç dokusu daha az delikli.Neyse şimdi tarifi sizlere veriyim daha fazla uzatmadan.Ben 26 cm'lik kek kalıbı kullandım.Ayarlanabilir bir kek kalıbı 16 cm'den 32'e kadar büyüyor.Çok memnun kaldım.

KAKAOLU PANDİSPANYA TARİFİ
-5 ADET YUMURTA
-11 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-11 YEMEK KAŞIĞI UN
-3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
-1 PAKET KABARTMA TOZU
-1 PAKET VANİLYA
-PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN 1 BÜYÜK BARDAK ŞEKERLİ SU

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım.Daha sonra içersine vanilyayı ilave ederek biraz daha çırpalım.Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.İyice karıştığından emin olunca kakaoyuda eleyerek karıştıralım.Sonra kek kalımıza dökelim ve 170 derecede 40 dakika pişirelim.İlk pandispanyayı 50 dakika pişirdim,biraz sert oldu.Ama ikincisi süperdi.

KAKAOLU KREMA TARİFİ

-3 PAKET KREM ŞANTİ
-3 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
-1 BARDAK DAMLA ÇİKOLATA
-1 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ
-5 ADET MUZ

Krem şanti soğuk süt ile hazırlanır.Sonra içersine Damla çikolata ve rondoda çektiğimiz bisküvileri ilave edilim,yarım saat buzdolabında bekletelim.

Pandispanyamızı ikiye bölelim.iki tane pandispanya olduğu için dört tane oldular.fakat sadece Üç katlı yaptık bir katını koymadık.Gözümüze çok yüksek geldi.Önce pandispanyalarımızı sütle ıslattık.Sonra her katını krema ile sıvayarak arasına muzları dizdik,Sonra da buzdolabına kaldırdık.

Şimdi sıra şeker hamurunu hazırlamaya geldi.Şeker hamurlarımız kullanacağımız renklere göre jel boya kullanarak renklendirdik.Önce pastamızı fıstık yeşii renklendirdiğimiz hamurumuzu açarak kapladık.Daha sonra Demirin annesi Neşecan da spidermani yapmaya başladı.Biz üç boyutlu spirderman yerine iki boyutlu yaptık ve çizgi fim gibi oldu.Ama örümcekleri 3 boyutlu yaptık.Şirin mor örümcekler.Çocuklar örümceklerin kollarını bacaklarını kopara kopara yediler.İçimiz gitti,ama olsun afiyet şeker olsun.Herkes çok beğendi.Neşecanımında ellerine sağlık....

15 yorum:

Adsız dedi ki...

vallahi bravo,
pasta resim gibi olmuş.ellerine sağlık burcu.
demir de beğendiğine göre emeğine değmiş...
öptüm.şafak

hanife dedi ki...

eline sağlık çok süper olmuş dediğin gibi pasta malzemeleri çok pahalı ben netten pasta kalıptan alıyom fiyatları oldukça uygun

boncuk mutfakta dedi ki...

Eline sağlık Burcu. İlk denemen süperr .Malzeme alışverişi konusunda yardımcı olabilirim istersen mail ya da telefonlaşabiliriz sevgiler.

karamel mutfak dedi ki...

harika görünüyor .benimde pastalararım hep çöker ama sevgili efsundan aldıgım harif gayet iyi olmuştu emegine salık.

Doyumluk.... dedi ki...

Gerçekten çok güzel olmuş.Devamını bekleriz.eline sağlık.

meltemmutfakta dedi ki...

Burcu'cum harikasın çok güzel olmuş pastan...Çok başarılı eminim başarılı olduğu kadar da lezzetlidir.Demir bey bayılmıştır bu pastaya...
Küçük beyin doğum gününü kutluyorum.Sağlıklı mutlu nice yaşları olsun.
Bu arada nezaketin için teşekkür ederim.Kurabiyeyi denemiş ve benden bahsetmişsin.Umarım tariften memnun kalmışsındır.
Sabırsızlıkla bekliyorum kurabiyelerini...
Bu şeker hamuruna bulaşan kurtulamıyor sanırım arkadaşım yaptıkça yapası geliyor insanın.
Onca zahmetten sonra 2 dakikada bitmiyormu insanın içi burkuluyorama övgü ve beğenileri duyduğunda tüm yorgunluğu gidiyor.Eminim sanada böyle olmuştur.
Bu arada çerkez yemekleri paylaşmanı bekliyorum.Ben çok seviyorum sizin mutfağınızı ve senden öğreneceğimiz çok fazla farklı yemek olduğunu düşünüyorum.
Unutmadan Neşecan hanımın da ellerine sağlık spiderman çok başarılı olmuş.
sevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com

Tinker Bell dedi ki...

Teyzecim güzel yorumun için çok teşekkür ederim :))
Hanifecim,hani biz türk insanı olarak böyle illaki görmemiz dokunmamız gerekiyorya,hala alışamadım şu teknoloji işine ,ama benimde artık denemem gerekiyor,tavsiyen için çok teşekkür ederim.

Tinker Bell dedi ki...

Gonca bu konu ile ilgili görüşebilirsek hakikaten çok sevinirim.Yardımın için şimdiden teşekkür ederim.

Tinker Bell dedi ki...

Sevgili karamel mutfak,efsunun tarifini bende denemeyi çok isterim.Paylaşırsan sevinirim.
Doyumluk arkadaşım,çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

İnci Yemek dedi ki...

Sevgili burcu sayfama gelip yorum bırakmanıza çok sevindim her zaman beklerim:)blogunuzu dolaştım muhteşem tatlar hazırlamışsınız ellerinize sağlık hele pasta ilk denemiş olmanıza rağmen buradan nefis gözüküyor.Bende anadolu yakasındayım eminönü alternafi
magazanın yakınındaki tanıdık merkez yazabilirmisiniz.iyi hafta sonları diliyorum.sevgiler..
Doğum gününü kutlayan çocuğumuza nice yıllar diliyorum..

burcunokta dedi ki...

Sevgili burcu güzel yorumunuz için teşekkürler her zaman beklerim.Pastanız tam resim gibi olmuş ellerinize saglık, blogunuzu dolaştım hepsi bir birinden nefis ve muhteşem, görüşmek üzere.

İnci Yemek dedi ki...

Burcucum adresi aldım ilgine çok teşekkür ederim canım.İyi hafta sonları.kocaman sevgiler..

Narince dedi ki...

Ziyaretini için teşekkür ederim. Pastaçok başarılı bir çalışma olmuş. Blog dünyasında da başarılar diliyorum.Sağlıcakla kalın.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Elerine sağlık canım gerçekten harika bir pasta olmuş!!!

Sevgiler,
Evren

halime dedi ki...

merhabalar.pasta çok güzel görünüyor.emeğinize değmiş.ellerine sağlık.sevgiler