24 Haziran 2009 Çarşamba

ERİKLİ EKŞİLİ PİLAV



Merhaba,Bu hafta pilav haftası yaptım.Ama yaptığım pilavların resmini çekmeyi unuttum.Hepsini bir güzel midemize indirdiğimiz için pek bir şey kalmadı.
Bu tarifle ''Pilavlar Yarışıyor'' yarışmasına katıldım aslına bakarsanız.Bunlarda çektiğm fotolar.Yarışmaya katılıp katılmayacağım henüz belli değil ama ben önce sizinle paylaşmaya karar verdim :))
İlkönce sizlerin beğenisine bir sunayım.Tadı ekşili ve inanılmaz lezzetli,denemenizi öneririm.

ERİKLİ EKŞİLİ PİLAV



MALZEMELER

- 2,5 Su Bardağı Pirinç
- 150 gr tereyağı
- 100 gr kuru erik
- 100 gr kuru vişne
- 50 gr şam fıstığı
- 1/2 kg Kuzu Eti
- 150 gr Taze Asma Yaprağı
- 1 Çay kaşığı Tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı muskat
- 1/2 çay kaşığı karabiber,tuz
- 4 bardak Etsuyu

YAPILIŞI

Tenceremizin içersine tereyağımızı koyarak eritiyoruz.Daha sonra içersine şam fıstıklarımızı ilave ederek kavuruyoruz.Tüm baharatlarıfıstıklarımız kavrulduktan sonra ilave eip,pirincimizi ekliyoruz.Pirinç kavrulduktan sonra kuru erik,vişne ve pilavımızın suyunu veriyoruz.Kısık ateşte 20 -25 dakika pişiriyoruz.Kavurmalık doğranmış kuzu etimizi kendi yağında kavuruyoruz.Pilavımız ve etimiz piştikten sonra taze asma yaprakları içersinde servis ediyoruz.