29 Mayıs 2009 Cuma

KAYIP BALIK NEMO PASTASI


Herkese Selam,

Karşınızda Bengü'nün doğumgünü pastası.Bengü arkadaşım Pelinin iki yaşına girmek üzere olan kızı.Bizim eve geldiğinde buzdolabının üzerindeki kırmızı balık magneti görüp çok beğendi. Bende balıklı pasta yapmaya karar verdim ve ortaya nemo'lu bu pasta çıktı.

Kırmızı Balık Şarkısı

Kırmızı balık gölde kıvrıla kıvrıla yüzüyor
Balıkçı seni tutacak
Sepetine atacak
Kırmızı balık kaç kaç

Bu şarkıya böyle bir konsept :))

ÖNEMLİ NOTLAR
Krakterlerimizi yapanlar

-Kayıp balık nemo - Neşecan
-Nemonun arkadaşı unutkan Dory -kardeşim Elif
-Ahtopat -Bendeniz
-Kaplumbağa ve Deniz atı _Hande (Görümcem )
Pastanın üzerindeki diğer şeker hamuru tasarımımız Neşeye ve bana ait :))




PANDİSPANYANIN TARİFİ
Pandispanyanın hamurunu Canım arkadaşım Meltemin tarifini kullanarak hazırladım.meltemmutfakta.com

-7 ADET YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA)
-1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-1 PAKET ÇİĞ KREMA
-250 GR BİTTER ÇİKOLATA
-4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
-1 PAKET VANİLYA
-1 PAKET KABARTMA TOZU
-1 SU BARDAĞI UN

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.Bitter çikolatamızı ince ince kıyalım ve bainmari usulunde eritelim.
Yumurta,şeker ve vanilyayı beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
Karışımımız hazır olduğunda eritiğimiz çikolata ve kremayı ilave edelim.
İyice karıştığından emin olduğumuzda,un,kabartma tozu,kakaoyu ekleyip karıştıralım.
Sonra karışımımızı kalıba koyalım ve 50 dakika pişirelim.

SÜTLÜ ÇİKOLATA LI KREMA

MALZEMELER
-2OO GR BİTTER ÇİKOLATA
-200 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA
-200 GR ÇİĞ KREMA
-200 GR TEREYAĞI

YAPILIŞ
-Kremamızı kısık ateşte kaynatalım.Bitter çikolatayı ince ince kıyarak bir kaba alalım.Sütlü çikolatayıda ince ince kıyarak ayrı bir kaba alalım
-Kaynamak üzere olan kremayı ateşten alalım,bitter çikolatanın üzerine döküp karıştıralım.Çikolata tamamen eriyecek.Sonra üzerine sütlü çikolatayıda ilave edelim .Oda ısında soğumaya bırakalım.
-Oda ısısındaki tereyağını mikserle çırpalım.Dokusu hafif yumuşayınca çikolata karışımmızı ekleyelim ve biraz daha karıştıralım.İçinde bulunduğumuz mevsime göre hemen kullanabilir yada buzdolabındada bekletebiliriz.