17 Eylül 2009 Perşembe

PİZZA PİZZA




Yıllardır sürekli yaptığım,her yaptığımda herkesin çok beğendiği ve tarifini aldığı pizzamı
da sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim.
En son olarak eşime pişirdiğim ve paketleyip askeriye'ye ye götürdüğüm pizzam.

MALZEMELER

- 5 Bardak un
-2 Bardak ılık su
-4o gr yaşmaya
-2 tatlı kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
- 125 gr margarin veya tereyağı

İÇ MALZEMELER

-1/2 kg sosis
-250 gr sucuk
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-80 gr mısır konservesi
-250 gr mantar
-2 adet domates
-400 gr kaşarpeyniri

PİZZA'NIN SOSU

-2 adet iri olgun domates
-3 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2tatlı kaşığı ketçap
-2 adet kesmeşeker
-2 tatlı kaşığı kekik
-1 tatlı kaşığı fesleğen
-yeterince tuz

YAPILIŞI
Hamur yağurmadan önce dikkat ettiğim en önemli şey,tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır.Yoksa çok denedim,hamurda mutlaka bir problem yaşıyorum.
Yaş mayamızı yoğurma kabımızın içersine alıyrum ve biraz su ile ıslatıp eritiyorum daha sonra içersine şeker,su,tuz,unun yarısı ve tereyağını ekleyerek yağurmaya başlıyorum.Yoğururken hamurun un alıp almayacağını zaten alıyoruz.Verdiğim ölçülerde unun miktarı hamura tam geliyor.Kulak memesinden yumuşak,güzel bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini örtüp,yaklaşık 30 dakika dinlendiriyoruz.

Daha sonra iç malzemelerimizi doğrayıp hazırlıyoruz.
Pizzamızın sosunu yapmak için domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz.Daha sonra domatesin çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğruyoruz.Zeytinyağımızla birlikte bir tavanın içersine alıyoruz.Sarımsaklarımızı ezerek kaynamakta olan domates sosumuza ilave ediyoruz.Ketçabımızı ve baharatlarımıza da koyuyoruz.5 dakika daha kaynatıyoruz.Sonra ocaktan alıp biraz soğutuyoruz.
Hazırladığımız hamuru iki bölüyorum.(Fırınım midi fırın olduğu için,iki tepsi çıkıyor) Böldüğüm hamuru hiç açmadan hafif yağladığım tepsiye ,her tarafı eşit olacak şekilde yerleştiriyorum.Sonra üzerine hazırlamış olduğum domates sosunu yayıyorum.Sonra doğranmış olan malzemeleri yerleştiriyrum.160 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyorum.Sonra pizzamızın üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serperek 5 dakika daha fırınlıyorum.Aynı işlemleri ikinci tepsi için de tekrarlıyorum.
Pizzalarımız yemeğe hazır.fiyet olsun ...
NOT :Bu ölçüden yaklaşık iki tepsi pizza çıkıyor.24 dilim :))