26 Mayıs 2009 Salı

SÜPER AYICIKLAR



Doğumgünü pastasından sonra,kurabiyeleri ve doğum günü mönüsünü yazmadan geçmemeye karar verdim.Doğumgünü pastası ile birlikte kurabiyeleride yaptığımı söylemiştim.Şimdi karşınızda süper ayılarımmmm...

NEFİS AYICIKLAR

MALZEMELER

-1 YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA )
-150 GR TEREYAĞI(ODA SICAKLIĞINDA)
-1 SU BARDAĞI UN (BEN 1,5 KOYDUM)
-1 ÇAY BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
-1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
-1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
-1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
-1 ÇAT KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
-1 LİMON KABUĞU

YAPILIŞI

-Önce şeker,tereyağı ve yumurtayı birlikte yoğuralım.Daha sonra içersine nişata,un,kabonat,tarçın,zencefil ve limon kabuğunu ilave edelim.Hamuru yumuşak kıvamda olucak şekilde yoğuralım.Tezgahımızın üzerine buğday nişastası serpelim ve hamurumuzu 2 cm kalınlığında açalım.İstediğimiz herhangi bir kalıpla keselim ve yağlı kağıt serdiğimiztepsimizde, 170 derece fırınımızda 15-20 dakika pişirelim.Pişirme esnasında çok fazla kızartmamaya dikkat etmemiz gerekiyor.Çünkü fazla pişenler üzerinde şeker hamuru ile çalışırken kırılabiliyor.Bu tariften yaklaşık 20 tane ayıcık çıktı.Sizin kulanacağınız kalıba göre daha az veya daha çok olabilir.Şeker hamurunu yapıştırıken ballı su kullandım :))






ÇİLEKLİ MİLKSHAKE




Çilek mevsimi olması itibari ile bir milkshake olmadan,burası bir hiç olur.İşte çocukların ve benim çok sevdiğim pembe sihirli içecek:))

MALZEMELER

-1/2 KİLOGRAM ÇİLEK
-2 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
-2 ÇORBA KAŞIĞI ÇİLEKLİ DONDURMA
-2 BARDAK SOĞUK SÜT


YAPILIŞI
Tüm malzemelerimizi blendıımıza koyuyoruz ve düğmemize 15 sn kadar basılı tutuyoruz.İşte hazır.Buz gibi köpük köpük :)))

SOSİSLİ MİLÖY BÖREK



Bu hepimizin bildiği milföye sosisi koy,üzerine yumurta sür ve fırına at tekniği ile yapılmış bir börektir.Ama çocuklar bayıdı.Gerçi börekler yerine hamurun içinden sosisleri çıkarıp yedi canavarlar.