23 Nisan 2009 Perşembe

KAYMAKLI LOKUM



Geçen gün yine internette blogcu arkadaşlarda gördüğüm bir tarifi denedim.Hakikaten herkes çok beğendi.Özellikle de kardeşlerim.Onlarada göndermiştim.:)Tabi teyzemler ve anneannemde.Bir tek eşim ''bu ne ya'' diye birşey söyledi.Kendisi çikolata sever de.Ama ben onunda yemesi için tabağı kuru meyveler ceviz ve fındıkla süsledim.Biraz daha cazip hale geldi.Sonra afiyetle bir güzel yedi.







KAYMAKLI LOKUM

MALZEMELER

-1 KG SÜT
-2.5 BARDAK UN
-1 PAKET MARGARİN (LUNA TEREYAĞ TADINDA )
-2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-1 ADET VANİLYA
-1 SU BARDAĞI CEVİZ
-1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
-2 KASE HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI

Yağımız bir tencerede eritilir.Sonra içersine un ilave edilerek,birkikte kavrulmaya başlar.Biraz kavrulduktan sonra şekerimiz ilave edilir. Un kokusu çıkana kadar ve rengide çok fazla değişmeden kavrulur.Sonra içersine sütümüz yavaş yavaş ilave edilir.Oldukça yoğun kıvamlı bir muhallebi elde edilir.Bu aşamadan sonra vanilya ilave edilir(.Ama ben unuttum).Muhallebi pişince,bir süre soğutulur ve buzdolabına alınır.Ben sabaha kadar dolabta beklettim.Ama 2-3 saatte yeterli olabiliyor.

Sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğü parçalar kopararak,yuvarlak şekil verilir.Yuvarlak yaptığımız hamurlarımızın içersine tarçınla karıştırdığımız cevizden konulur.(Bir müddet sonra sıkılarak sade yapmaya başladım.)Öylede çok güzel oldular.Daha sonra hamurlarımız bir tepsinin içersine döktüğümüz hindistan cevizine bulanır.
Ve yenilmeye hazırdır.

NOT :Hamura elinizde şekil verirken toplayamazsanız paniğe kapılmayan.Ellerinizi biraz ıslatmanız yeterli olacaktır.