27 Nisan 2009 Pazartesi

YEMEK ŞÖLENİ



Geçen ay Sofra Dergisi okurken bir baktım,Fırında Hindi yemekleri yarışması var.Bugünlerde madem evdeyim,bari yemek yarışmasına tarif gönderiyim de bir katılıyım dedim.Yemek tarifimi hazırladım,fotograflarımıda ekine koydum ve en son gün ancak gönderebildim.Hatta gitmez diye kargoya verdim.2 gün sonra aradılar,finalist oldunuz.Aman Allahım bir heycan kapladımı beni,ne yapıcam ben şimdi diyerek 10 Nisanın gelmesini bekledim.Ve dün yarışmadaydım.

Çok güzel hazırlanmış bir organizasyon oldu.Çok güzel arkadaşlıklar ve paylaşımımlar yaşandı.Ve inanılmaz güzel tarifler ve tatlar vardı yarışmada.
Çok ilginç bir jüri ve birbirinden güzel hediyeler , bunların yanı sıra.




''Şimdide yemeklerimle jürinin karşısındayım.İnsan çok heycanlanıyor:))''



''Birbirinden güzel yemeklerle 15 kişi Jürinin karşnda.Rivayete göre 7000 tarif katılmış ve ilk onbeşte olmak inanılmaz...''






''Yarşımanın sonuçlarının açıklanmasına sadece saniyeler var.''



''Ben ve hediye sepetim.Tahminimce 5.oldum.Çünkü ismim son üç açıklanmadan 2 önce açıklandı.
Herşey çok keyifli ve inanılmaz güzeldi.''


Karşınızda yemek yarışmasına katıldığım tarifim.

LİMONLU HİNDİ GÖĞSÜ / PETTO Dİ TACCİHİNO RİPİENO

MALZEMELER

-1 kg Hindi göğsü
-1 adet havuç (Jülyen doğranmış)
-1 adet kabak (Jülyen doğranmış)
-75 gr salam(Jülyen doğranmış )
-3 yemek kaşığı dilimleniş zeytin
-1 iri diş sarımsak
-4 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
-4 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
-1 adet yumurta
-2 kalın dilim sütle ıslatılmış ekmek
-1 limon kabuğu rendesi
-2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-tuz ve taze çekilmiş karabiber
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı tavuk suyu
-1 adet dilimlenmiş limon
-25 gr tereyağı

YAPILIŞI
-Keskin bir bıçakla hindi göğsünü açarak et döveceği ile inceltelim.Sarabileceğimiz büyüklükte 4 eşit parçaya ayıralım.
-Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
-Jülyen doğranmış kabak ve havuçları kaynayan suda yaklaşık 2 dakika haşlayalım.Haşladıktan sonra süzelim ve Jülyen doğranmış salam ile karıştıralım.



-Başka bir kabın içersinde sütle ekmeği sıkın,parçalayarak çatalla ezelim.Zeytin,sarımsak,yumurta,kıydığımız fesleğen ve maydonoz ile karıştıralım.Sonra limon kabuğu rendesi,kaşar peyniri,tuz ve karabiberi katarak iyice harmanlayalım.



-Açmış olduğumuz hindi göğüslerinin içine ekmekli karışımımızdan bıçak yardımıyla sürelim.Sonra üzerine sebze karışımımızdan koyalım.
-Hindimizin kenarlarını kapatarak dolma gibi saralım.Açılmaması içinde kürdanla tuturalım.
-Zeytinyağımızı kızdıralım.Etlerimizin her iki tarafı iyice kızarana kadar pişerim.
-Ocaktan alıp,bi fırın kabına yerleştirelim.Üzerine tavuk suyunu döküp,limon dilimlerini etrafına dizelim.20 dakika kadar fırın kabımızın kapağı kapalı olarak pişirelim.20 dakika sonra kapağı açalım ve limon dilimlerini içinden çıkartalım.üzerini tereyağıyla yağlayıp yaklaşık 40 dakika daha pişerim.
-Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğutarak dilimlleyerek,limon dilimleriyle servis yapalım.



NOT :LİMON İNANILMAZ BİR AROMA VE TAT VERİYOR.